Hőszigetelés vastagságán spórolni tilos!

Hőszigetelés

Sokan taktikáznak úgy egy építkezés során, hogy csak készüljön el valahogy, nehogy idő előtt elfogyjon a pénz, és oldjunk meg mindent viszonylag kevés pénzből. Emiatt sokan spórolnak a hőszigetelés vastagságán is, ami egyébként pedig hosszútávon rossz döntés. El is fogom árulni, hogy miért!

A hőszigetelés a ház azon összetevője, amivel ha megfelelő vastagságú, akkor hosszú távon a lehető legtöbbet spórolhatjuk. Télen alacsonyabb lesz a fűtési költség, így évről évre újabb és újabb forintokat takaríthatunk meg amikor alacsonyabb lesz a ház rezsija. Nyáron pedig a hűtésen tudunk spórolni, hiszen egy jól szigetelt és árnyékolt ház esetén sokkal kevesebbet kell hűteni, sőt, akár teljesen el is hagyható a légkondícionáló.

Épp ezért, már a ház tervezésekor a tervezővel gondosan át kell beszélni a lehetőségeket, és kiszámolni, hogy a hőszigetelés vastagságának növelésével mennyi megtakarítás érhető el éves szinten.

Azt is jó tudni, hogy utólagosan a hőszigetelés vastagságát növelni már irreálisan költséges, így jobb, ha eleve egy megfelelő vastagságú hőszigetelést választunk, ami akár több 10 éven át is megtakarítást jelent majd számunkra.

Megosztás